Γιατί το music4kids είναι διαφορετικό;

Γιατί το music4kids είναι διαφορετικό;

 

  • Έχει δημιουργηθεί από παιδαγωγούς σε συνεργασία με μουσικούς έτσι ώστε το πρόγραμμά του να στηρίζεται σε νέες παιδαγωγικές μεθόδους

  • Μετρά πάνω από 200 διαφορετικά μαθήματα με δραστηριότητες ειδικά προσαρμοσμένες σε κάθε ηλικία.

  • Συστήνει τα παιδιά με όλα τα είδη της μουσικής χρησιμοποιώντας μουσικό υλικό που έχει γραφτεί από την ομάδα του music4kids και χρησιμοποιείται μόνο στο πρόγραμμά μας.

  • Στο δίκτυο τoυ music4kids οι παιδαγωγοί έχουν πολυετή εμπειρία στην μουσική εκπαίδευση ενώ ταυτόχρονα έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για το πρόγραμμα μέσα από κύκλους σεμιναρίων.

  • Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους γιατί τους δίνονται ποικίλλα μουσικά ερεθίσματα, ενώ ταυτόχρονα εξασκούν όλα τα είδη της νοημοσύνης τους μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες.

  • Τα παιδιά βιώνουν πραγματικά το ρόλο του μουσικού , δημιουργώντας μουσικά σύνολα , φτιάχνοντας δική τους μουσική, ηχογραφώντας την, παίζοντάς την στα όργανα .

  • Το music4kids βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον αναπτυξιακό εργοθεραπευτή κ. Στέλιο Μαντούδη παρέχοντας έτσι στους γονείς υπεύθυνη ενημέρωση και συμβουλευτική για σημαντικά θέματα που αφορούν τα παιδιά. Στόχος μας πέρα από την μουσική τους εκπαίδευση είναι βασικά η ολόπλευρη και ισορροπημένη τους ανάπτυξη.

  •  

Σχετικά με την ρόλο της μουσικής στην αγωγή των παιδιών μας ο κ. Μαντούδης μας εξηγεί :

Η ακρόαση μουσικής στα έμβρυα βοηθά στην εγρήγορση του εγκεφαλικής λειτουργιάς αλλά και στην βαθμιαία χαλάρωση του εμβρύου- νεογνού.

Στην πρώτη νηπιακή είναι ένα μέσο έκφρασης των συναισθημάτων, αφού το παιδί κινητοποιείται μέσα από τη μελώδια, το ρυθμό και το τραγούδι και συνδέεται συναισθηματικά με το περιβάλλον του.

Στην προσχολική ηλικία μεταμορφώνεται σε ένα μέσο διασκέδασης εξερεύνησης του εαυτού του, σε ένα μέσο κατανόησης και έκφρασης των συναισθημάτων του μέσα από παιχνίδια μουσικοκινητικής.

Στη σχολική ηλικία η μουσική γίνεται μια εφαρμοσμένη τέχνη και στην εφηβεία γίνεται μέσο δημιουργίας και έκφρασης.

Ενώ, στην ενήλικη ζωή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ύπαρξης μας, συνοδοιπόρος μας στις λύπες και στις χαρές μας.

 

Στέλιος Μαντούδης (Αναπτυξιολόγος/Εργοθεραπευτής)

www.mandou.gr