Δομή προγραμμάτων

Δομή

Το
music4kids απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 6 ετών.

Πρόγραμμα juniors (18-36 μηνών) :  

Σε αυτήν την ενότητα τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική. Στα μαθήματα συμμετέχει και όποιος γονέας επιθυμεί δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα ασφάλειας και συνεργασίας . Τα παιδιά μέσα από μουσικοκινητικές και ψυχοκινητικέςδραστηριότητες και παιχνίδια ειδικά διαμορφωμένα για την ηλικία τους, ανακαλύπτουν τη μαγεία της μουσικής ,διασκεδάζουν μαθαίνοντας τα τραγούδια του προγράμματος , πειραματίζονται με τα όργανα και γενικά μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν και να συνεργάζονται μέσα σε μία ομάδα .

Πρόγραμμα preschoolers (3 ετών 6 ετών):

Υποενότητες

  • Action Course Επειδή σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά χρειάζονται δράση, το πρώτο τρίμηνο είναι αφιερωμένο σε πολλές μουσικοκινητικές δραστηριότητες , παιχνίδια αντανακλαστικών , γνωριμία με τα όργανα , τραγούδι και πολύ χορό. Έτσι, μέσα από αυτό το ειδικά σχεδιασμένο, παιδοκεντρικό και γεμάτο παιχνίδι περιβάλλον, θα μπορέσουν να απολαύσουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική και να ξεδιπλώσουν όλα τους τα ταλέντα.

 

  • Rhythm Course Σε αυτήν την ενότητα τα παιδιά αποκτούν την αίσθηση του ρυθμού στη μουσική, μαθαίνουν να συντονίζουν τις κινήσεις τους και κατανοούν τη σχέση του χρόνου με τη μουσική με δραστηριότητες αλλά και τραγούδια διαμορφωμένα ακριβώς με αυτόν τον στόχο.

 

  • Repeat after me Course Γνωρίζοντας πια με βεβαιότητα ότι η επανάληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατακτήσουν τα παιδιά τη γνώση , αλλά και για να νιώσουν ασφαλή, δημιουργήσαμε ειδικές μουσικές δραστηριότητες , καθώς και ρυθμικά μοττίβα που μέσα από παιχνίδια επανάληψης και ερωταπαντήσεων τα παιδιά μαθαίνουν , διασκεδάζουν και αυτοσχεδιάζουν.
 
  • Sounds Course Σε αυτήν την ενότητα τα παιδιά εξερευνούν τους ήχους μαθαίνοντας έτσι τόσο να τους αναγνωρίζουν, όσο και να τους αναπαράγουν ή και να τους αλλάζουν, εξασκώντας έτσι την ακουστική αλλά και τη μουσική τους αντίληψη . Μέσα από πολλά ηχητικά ερεθίσματα εξοικειώνονται με έννοιες όπως η ένταση και η χροιά .

  • Colours & Music Course Σε αυτήν την ενότητα τα παιδιά μέσα από ένα σύστημα χρωμάτων, μαθαίνουν τις νότες και δημιουργούν μουσικά σύνολα ,παίζουν τα αγαπημένα τους τραγούδια διαβάζοντας τις ειδικές χρωματιστές παρτιτούρες του music4kids. Μέσα από αυτήν την ευχάριστη διαδικασία τελικά μαθαίνουν τις νότες αλλά και πολλές ακόμα δεξιότητες χωρίς κόπο,αλλά μέσα από παιχνίδι.

 

  • Styles Course Σε αυτήν την ενότητα τα παιδιά συστήνονται με τα διάφορα είδη της μουσικής, βιώνοντάς τα μέσα από τον ρόλο του μουσικού στο εκάστοτε είδος. Μέσα από τα παραμύθια αλλά και τα τραγούδια που έχουμε δημιουργήσει για κάθε μουσικό είδος , τα παιδιά εξοικειώνονται με όλα τα στυλ μουσικής ,από την κλασική έως τη ροκ,αντιλαμβάνονται τις ομοιότητες και τις διαφορές τους και μαθαίνουν να αγαπούν τη μουσική στο σύνολό της.

 

  • WorkshopCourse Σε αυτήν την ενότητα τα παιδιά ζουν την έννοια της hands on μάθησης. Κατασκευάζουν με τα χέρια τους αληθινά όργανα και επίσης κάνουν πειράματα που τα βοηθούν να καταλάβουν γιατί ακούγονται αλλιώς οι ήχοι από ένα ξύλινο και ένα μεταλλικό όργανο ή πώς μεταδίδεται ο ήχος και τι ιδιότητες έχει.

 

  • On stage  Τα παιδιά έχοντας ήδη από τα προηγούμενα τρίμηνα μάθει πολλά τραγούδια και είδη μουσικής, μπορούν να δημιουργήσουν πλέον το δικό τους μουσικό έργο και μας το παρουσιάζουν σε πραγματικές συνθήκες μουσικής παράστασης!

  • Abc Course Αυτή η ενότητα είναι σχεδιασμένη, ώστε να προετοιμάσει τους μικρούς μας μουσικούς για την ενασχόλησή τους με το όργανό που τους ενδιαφέρει περισσότερο και με το οποίο επιθυμούν να ασχοληθούν στο μέλλον, έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα εφόδια όπως πχ να διαβάζουν και να γράφουν μουσική.