Δομή προγραμμάτων

Δομή

Το
music4kids απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 7 ετών.

Πρόγραμμα juniors (18 -36 μηνών) :  

Σε αυτήν την ενότητα τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική, μαζί με τη μαμά ή τον μπαμπά τους . Νιώθοντας την ασφάλεια που τους παρέχει η παρουσία του γονέα, ανακαλύπτουν τη μουσική , γνωρίζουν τη φωνούλα τους μαθαίνοντας τραγουδάκια, πειραματίζονται με τα όργανα και γενικά μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν και να παίζουν με τη μουσική.

Πρόγραμμα preschoolers (3 ετών 6 ετών):

Υποενότητες

  • Action Επειδή σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά χρειάζονται δράση, το πρώτο τρίμηνο είναι αφιερωμένο σε πολλές μουσικοκινητικές δραστηριότητες , παιχνίδια αντανακλαστικών , γνωριμία με τα όργανα , τραγούδι και πολύ χορό. Έτσι, μέσα από αυτό το ειδικά σχεδιασμένο, παιδοκεντρικό και γεμάτο παιχνίδι περιβάλλον, θα μπορέσουν να απολαύσουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική χωρίς κανένα άγχος ή φόβο.

 

  • Rhythm Σε αυτήν την ενότητα τα παιδιά αποκτούν την αίσθηση του ρυθμού στη μουσική, μαθαίνουν να συντονίζουν τις κινήσεις τους και κατανοούν τη σχέση του χρόνου με τη μουσική .

 

  • Repeat after me Γνωρίζοντας πια με βεβαιότητα ότι η επανάληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατακτήσουν τα παιδιά τη γνώση , αλλά και για να νιώσουν ασφαλή, δημιουργήσαμε ειδικές μουσικές δραστηριότητες , καθώς και ρυθμικά μοττίβα που μέσα από παιχνίδια επανάληψης και ερωταπαντήσεων τα παιδιά νιώθουν σίγουρα , μαθαίνουν εύκολα και αυτοσχεδιάζουν.
 
  • Sounds Σε αυτήν την ενότητα τα παιδιά εξερευνούν τους ήχους μαθαίνοντας έτσι τόσο να τους αναγνωρίζουν όσο και να τους αναπαράγουν ή και να τους αλλάζουν, εξασκώντας έτσι την ακοή τους αλλά και τη μουσική τους αντίληψη .
  •  

  • Colours & Music Σε αυτήν την ενότητα τα παιδιά μέσα από ένα σύστημα χρωμάτων, μαθαίνουν τις νότες και δημιουργούν μουσικά σύνολα ,παίζουν τα αγαπημένα τους τραγούδια διαβάζοντας τις ειδικές χρωματιστές παρτιτούρες του music4kids.

 

  • Styles Τα παιδιά συστήνονται με τα διάφορα είδη της μουσικής, βιώνοντάς τα μέσα από τον ρόλο του μουσικού στο εκάστοτε είδος. Για παράδειγμα, μαθαίνουν τι είναι ροκ και ζουν το ρόλο του rock star μέσα από ειδικά διαμορφωμένα τραγούδια που τραγουδούν και παίζουν στα όργανα.

 

  • Workshop Σε αυτήν την ενότητα τα παιδιά ζουν την έννοια της hands on μάθησης. Κατασκευάζουν με τα χέρια τους αληθινά όργανα και επίσης κάνουν πειράματα που τα βοηθούν να καταλάβουν γιατί ακούγονται αλλιώς οι ήχοι από ένα ξύλινο και ένα μεταλλικό όργανο ή πώς μεταδίδεται ο ήχος και τι ιδιότητες έχει.

 

  • On stage  Τα παιδιά έχοντας ήδη από τα προηγούμενα τρίμηνα μάθει πολλά τραγούδια και είδη μουσικής, μπορούν να δημιουργήσουν πλέον το δικό τους μουσικό έργο και μας το παρουσιάζουν σε πραγματικές συνθήκες μουσικής παράστασης!

 

Πρόγραμμα Abc (6-7 ετών): Αυτή η ενότητα αφορά παιδιά ηλικίας 6-7 ετών, τα οποία ακολουθώντας ένα μοντέρνο κι ευχάριστο σύστημα μαθαίνουν να γράφουν και να διαβάζουν μουσική. Επίσης το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο ώστε να προετοιμάσει τους μικρούς μας μουσικούς για την ενασχόλησή τους με το όργανό που τους ενδιαφέρει περισσότερο και με το οποίο επιθυμούν να ασχοληθούν στο μέλλον.